MEDINIAI ŽAISLAI VAIKAMS IR JŲ PRIVALUMAI
MEDINIAI ŽAISLAI VAIKAMS IR JŲ PRIVALUMAI

Sveikas fizinis ir emocinis vaiko vystymasis tėvams visada yra pirmoje vietoje. Vaikai auga ir stengiasi tyrinėti pasaulį visais jo aspektais. Žaislai tampa pirmas tobulėjimo ir pažinimo dalykas. Svarbu, kad jie būtų kokybiški ir saugūs, keltų susidomėjimą ir teiktų vaikui džiaugsmo.

Šiais laikais vaikiškų prekių rinka perpildyta įvairių medžiagų ir konstrukcijų žaislais. Plastikiniai žaislai yra lengvai prieinami ir įvairūs, todėl mediniai žaislai tapo nepopuliarūs. Bet einant laikui, nesenstantys mediniai žaislai pagaliau sugrįžta į vaikų gyvenimą. Apžvelkime pagrindinius medinių žaislų privalumus:

 
Mediniai žaislai yra saugūs

Pagrindinis visų tėvų rūpestis yra saugumas, ypač todėl, kad vaikai linkę viską kišti į burną. Plastikiniai žaislai gali lengvai lūžti, todėl gali likti aštrių briaunų ir smulkių dalių, kurios gali pakenkti jūsų sveikatai. Todėl, jei nerimaujate dėl savo vaiko saugumo kiekvieną kartą, kai jis žaidžia su savo žaislais, geriau jums padovanoti kokybiškus medinius žaislus.


Mediniai žaislai skatina kūrybišką žaidimą

Kitas pagrindinis medinių žaislų privalumas yra tai, kad jiems reikia vaiko vaizduotės ir kūrybinio mąstymo, kurie yra labai svarbūs jų augimui ir vystymuisi. Tačiau daugelis šiuolaikinių žaislų atima visą žaidimo kūrybiškumą ir dažnai būna su iš anksto nustatyta siužeto linija.

Mediniuose žaisluose nėra elektroninių dalių, kurios nurodytų vaikui, ką daryti. Vietoj to, jie leidžia jūsų mažyliui žaisti vaidmenimis ir kurti savo pasaulį nuo nulio, naudojant vaizduotės galią ir skatinant emocinį, socialinį intelektą, kritinį mąstymą, susikaupimą ir motorinius įgūdžius.

Tokiuose žaisluose nėra mygtukų, jungiklių, ekranų ir blaškančių garsų, kurie gali sukelti jutimo perkrovą ir nesuteikia jokios vertės. Jie sukurti taip, kad įkvėptų jūsų vaikus atskleisti savo kūrybiškumą ir tapti savo visatos kūrėjais.

 

Mediniai žaislai yra ekologiški

Jei nerimaujate dėl klimato kaitos ir norite prisidėti prie aplinkos tausojimo, tada turite naudoti produktus, kurie nekenkia aplinkai, yra paprastas žingsnis, tai mediniai žaislai.

Mediniai žaislai yra pagaminti iš medienos ir yra daug ekologiškesnis pasirinkimas nei plastikiniai žaislai. Be to, mediniai žaislai gaminami be jokių nemalonių chemikalų ir gali būti lengvai perdirbami pasibaigus jų gyvavimo laikui, kitaip nei plastikiniai žaislai, kurie sugedę dažnai patenka į sąvartynus kaip šiukšles.


 

Mediniai žaislai yra patvarūs

Galima drąsiai teigti, kad mediniai žaislai tarnaus daug ilgiau nei lengvai lūžtantys plastikiniai žaislai. Tvirti mediniai žaislai yra pagaminti taip, kad atlaikytų grubų elgesį ir netgi gali būti perduodami iš kartos į kartą, neprarandant nesenstančio žavesio.

 

Mediniai žaislai sujungia vaikus ir gamtą

Vaikai turėtų bendrauti su gamta nuo mažens – ir jūs galite suteikti jiems priemonių tai pasiekti namuose. Medinis žaislas sukuria pakylėtą jutimo patirtį, įtraukdamas visus pojūčius ir žaidimo metu tampa organišku pratęsimu. Naujausi tyrimai rodo, kad natūralios medžiagos, tokios kaip mediena, ramina ir padeda vaikams geriau susikaupti. Medienos lietimas gali turėti teigiamą neurologinį poveikį, paskatinti fiziologinį atsipalaidavimą ir sumažinti nerimą.

 

Esmė

Nors daugelis plastikinių žaislų yra skirti naudoti trumpą laiką ir išmesti į sąvartyną, mediniams žaislams taip nėra. Galima daryti išvadą, kad mediniai žaislai yra viena iš geriausių investicijų į jūsų vaiko ugdymą, nes jie yra ekologiški, saugūs, patvarūs ir puikiai lavina jų vaizduotę bei lavina pažinimą ir smulkiąją motoriką.

Apsilankykite mūsų el. parduotuvėje https://aika.lt/169-mediniai-zaislai ir išsirinkite savo vaikui mėgstamiausią medinį žaislą.