DIRBTINĖS GĖLĖS NAMŲ INTERJERE IR JŲ PRIEŽIŪRA
DIRBTINĖS GĖLĖS NAMŲ INTERJERE IR JŲ PRIEŽIŪRA

Kas nesvajoja, kad namus visada puošia prabangi puokštė ar mieli vazoniniai augalai! O gal jums patinka moderni floristika, ikebana ar madingi florariumai?

Deja, skintų gėlių amžius trumpalaikis, o nuolatinis gyvos puokštės atnaujinimas vazoje nėra pigus malonumas. O augalams vazonuose reikia specialių priežiūros sąlygų, reguliaraus laistymo ir priežiūros.

Gelbsti dirbtinės gėlės. Šiuolaikinė šio dekoro interpretacija yra daug platesnė, nei daugelis yra įpratę galvoti. Dirbtinės gėlės namų interjerui – puiki alternatyva gyviems augalams ir aktualus dizaino elementas įvairiose erdvėse – nuo svetainės iki vonios kambario.

 

Dirbtinių gėlių ypatybės namų interjerui

Nepaisant to, kad natūralios gėlės tikrai yra labai patrauklios, estetiškos ir teigiamai veikia atmosferą namuose, tai dirbtinės gėlės taip pat turi daug privalumų.

 

Aukštoje stiklinėje vazoje įspūdingai atrodo ryškios dirbtinės gėlės

1) Namų dekoravimui skirtų dirbtinių gėlių asortimentas yra labai įvairus ir ne sezoninis;
2) Spalvų gama itin plati ir tiks prie bet kokio interjero;
3) Dirbtinės gėlės namams yra patvarios ir lengvai prižiūrimos;
4) Šiuolaikinės dirbtinės gėlės atrodo kaip tikros, jų kokybė labai aukšta;
5) Negyvi augalai dažniausiai yra hipoalergiški, saugūs sveikatai, vaikams ir naminiams gyvūnėliams;
6) Dirbtinių gėlių dekoras yra universalus: jam nerūpi šviesa, temperatūra ir drėgmė, jos tiks bet kuriame jūsų namų kampelyje.

 

Švelnios dirbtinės gėlės puikiai atrodo šventinėje porcijoje

 

Dėl savo privalumų dirbtinės gėlės tampa vis populiaresnės gyvenamuosiuose namuose. Tokio dekoro trūkumai gali būti siejami tik su jo nenatūralumu ir malonių aromatų nebuvimu. Bet ar tai tikrai priežastis atsisakyti tokio praktiško ir įspūdingo sprendimo kaip gražios dirbtinės gėlės interjerui?

Beje! Nepamirškite, kad dirbtiniai augalai nereikalauja laistymo, tręšimo ir persodinimo, o tai reiškia, kad jūsų atostogos ar ilgas nebuvimas namuose nekels nerimo, ar tinkamai kas nors iš artimųjų, kaimynų prižiūri jūsų augalus. Visos gėlės išliks originalios formos ir nenuvys.

Kaip išsirinkti tinkamas dirbtines gėles

Dirbtinių gėlių dekorą namo interjerui galima įsigyti jau paruoštą, pagaminti pagal užsakymą iš floristo arba susikurti pačiam, parodant kūrybiškumą ir vaizduotę įsigijus iš mūsų el. parduotuvės www.aika.lt.

Beje! Kad dizainas būtų darnus, svarbu, kad visi jo elementai būtų proporcingi, tai taip pat taikoma dirbtinėms gėlėms. Renkantis puokštę, atsižvelkite į kambario ir baldų dydį, lubų aukštį, laisvos vietos buvimą.

Kad kambario dizainas sužaistų, dirbtinės gėlės namų dekoravimui turi palaikyti stilistinį sprendimą ir spalvų gamą. Augalų įvairovė ir kompozicijos formatas skirsis kaimo ir baroko, klasikos ar lofto, ir kt. stilių.

 

Biedermejer kompozicija su raudonomis rožėmis klasikinio stiliaus

 

Pavyzdžiui, klasikinio stiliaus svetainę papuoš biedermejerio stalo kompozicija iš „kilmingų“ gėlių ir tamsios žalumos. Jaukiai kaimiškos nuotaikos virtuvei reikia vazoninių žolelių ar saulėtų saulėgrąžų ąsotyje.

 

5 paslaptys, kad dirbtinės gėlės būtų tikroviškesnės

Dekoratyvinės gėlės interjerui atrodys dar natūraliau, jei pritaikysite šiuos metodus:

1. Jei į skaidrią vazą su dirbtine puokšte įpilsite šiek tiek vandens, mūsų akys gėlės atrodys kaip „gyvos“.

2. Norėdami pasirinkti realiausius dirbtinių augalų pavyzdžius, atidžiai išstudijuokite tikras gėles – bus lengviau atkreipti dėmesį į visus niuansus ir smulkiausias gėlės ypatybes. O tai reiškia įsigyti kuo natūralesnį augalą.

3. Sujunkite, kompozicijose gyvų gėlių ar šakelių su dirbtiniais augalais, tai suteiks apimties ir lengvo natūralumo.

 

Šviežių ir dirbtinių gėlių puokštė

 

4. Jei augalas atrodo šiek tiek netvarkingas arba kai kurie žiedynai ir lapai atrodo pertekliniai, juos galima drąsiai nupjauti. Turėtumėte dirbti su dirbtine medžiaga, remkitės savo kūrybingumu, kad įgyvendintume savo idėjas!

5. Nepagailėkite pinigų tikrai kokybiškoms gėlėms.

 

Dirbtinių gėlių priežiūros taisyklės

Nepretenzingas – tokių augalų dažniausiai ieško namų šeimininkės. Dirbtinis atitinka šį parametrą šimtu procentų.

Dulkes nuo jų galite nuvalyti minkštu skudurėliu arba specialia skrudintuvu. Garų valytuvas padės pasiekti sunkiai pasiekiamas vietas. O jei Jūsų bute apsigyveno kokybiškos šilkinės gėlės, jas galima apdoroti specialiu purškikliu, kuris sukurs papildomą apsaugą nuo dulkių ir nešvarumų.

Kitas populiarus valymo būdas – skalbimas šiltame muiluotame vandenyje. Švelniai nuplaukite gėles nedideliame dubenyje su muiluotu vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Jūsų puokštė vėl taps ryški ir gaivi.

UAB "Aika dovanos" siūlo platų gėlių asortimentą. Dirbtines gėles galite įsigyti apsilankę mūsų parduotuvėse arba užsisakyti internetu https://aika.lt/291-dirbtines-geles ir gauti tiesiai į namus.