KAIP PAPUOŠTI NAMUS HELOVINUI
KAIP PAPUOŠTI NAMUS HELOVINUI

Pasak senovės legendų, spalio 31-osios naktį atsiveria durys į mirusiųjų šalį. Daugybė legendų gali byloti apie tai, kaip žmonės susitikdavo su seniai mirusiais giminaičiais, taip pat kaip tamsiomis gatvėmis vaikščiojo visokios piktosios dvasios – vaiduokliai, vampyrai, raganos ir kt. Norėdami apsisaugoti nuo neigiamos energijos, žmonės ėmė sugalvoti įvairius įvaizdžius – iš čia kilo Helovino kaukių tradicija. Europos šalyse vaikai rengiasi spalvingais kostiumais, ima krepšius ir lanko kaimynų namus su visiems žinomu ultimatumu – „Tavo piniginė ar tavo gyvybė“. Namo šeimininkas vaiką turi pavaišinti saldumynais ar kitais skanėstais, kad neužsitrauktų mirusiųjų rūstybės.

Taip pat šiuo metų laiku žmonės savo namus ir vietoves puošia įvairiomis dekoracijomis, kad apsaugotu savo namus nuo piktų dvasių. Namų puošimas – smagi ir svarbi šventės dalis, kurioje dažnai naudojamos įvairios dekoracijos, kad sukurtų bauginantį, paslaptingą ar linksmą nuotaiką. Prieš ieškodami idėjų Helovinui, prisiminkite, kokie atributai yra susiję su šia diena? Tai: moliūgai, voratinkliai, gyvatės, žvakės, varnos, šikšnosparniai, skeletai, vampyrai, bjaurūs vabzdžiai, tokie kaip vorai ir šimtakojai, mikstūrų katilai, juodos katės, raganos.

 

Pagrindinė šios šventės kambario dekoravimo spalvų paletė yra juoda ir oranžinė. Rečiau naudojamos spalvos yra žalia, balta ir raudona. Jei norite šviesesnio kambario, naudokite visus oranžinės ir geltonos spalvos atspalvius, jei pageidaujate minimalistinio stiliaus, apsiribokite juoda ir balta.

Namų dekoravimas Helovino stiliumi apima tūkstančius įvairiausių ryškių idėjų. Jūsų tikslas: sukurti viduje apleistos, negyvenamos erdvės vaizdą. Pradėkite nuo baldų: sofas ir stalus uždenkite senais baltais paklodėmis, geriausia, jei juose yra skylių. Stalviršius ir spinteles uždenkite tamsiais audiniais, kurių kraštai suplyšę. Ant lentynų padėkite „voratinklį“: iš suplyšusios marlės, vatos, tvarsčio gabalėlių su dekoratyviniais vorais, žiurkėmis ir t.t.

 

Langus ir palanges galite papuošti mirgančios nelygios šviesos girliandomis, ant palangės pastatyti dekoratyvių žvakių ar žibintų, ant užuolaidų pakabinti dirbtinius voratinklius ir netikrų šikšnosparnių ir vorų. Ar paprasčiausiai ant langų stiklų priklijuoti įvairiausių popierinių vorų, raganų, vaiduoklių ir t.t., ar stiklui skirtų lipdukų.

 

Nepamirškite apie įėjimą į namus, nes tai bus pirmas dalykas, kurį pamatys jūsų svečiai. Papuoškite duris vorais ir šikšnosparniais. Ar norite padaryti įspūdį savo svečiams? Ant durų skambučio mygtuko priklijuokite dirbtinį, krauju išteptą pirštą, ant durų pakabinkite vainiką, prikabinėtą įvairiomis baisybėmis. Duris taip pat galite apkabinėti dirbtinu voratinkliu su vorais. Pasitelkite fantaziją ir sukurkite šiurpinančias dekoracijas.

 

Tradicija švęsti Heloviną jau seniai prarado savo tikrąją filosofinę prasmę. Šiandien Helovinas yra priežastis smagiai praleisti laiką su draugais ir pabėgti nuo kasdienių problemų. Tikimės, kad jums patiks puošti savo namus šioms baisingoms šventėms. Jei jums trūksta dekoracijų ar priemonių puošti namus, užsukite į mūsų el. parduotuvę, ir tikrai rasite sau tinkamų dekoracijų  https://aika.lt/29-helovinui.